België kampt met een problematische luchtkwaliteit.

Dit als gevolg van de grote hoeveelheid industrie en het vele woon-werkverkeer op onze kleine oppervlakte. Hierdoor zijn de gemeten fijn stof waarden, zelden binnen de waarden die de Wereldgezondheidsorganisatie, adviseert.
Biconvex meet de luchtkwaliteit in huis (op 1 µm en 5 µm) of op kantoor en bespreekt de situatie.

België komt op de 3e plaats; na China en India, inzake dodental ingevolge luchtverontreiniging.
Uiteraard zijn er een hele reeks secundaire gevolgen: kortademigheid, hart- en vaatziekten, gevoelige luchtwegen, astma…
Evenals de nefaste invloeden op foetussen en onvolgroeide kinderhersenen, mogelijk van autisme spectrum stoornissen tot tumoren…

Daniel Ost Meesterschap
© Daniël Ost: Meesterschap
Ventilatierooster in plafond

De in België verplichte ventilatiesystemen in nieuwbouw woningen worden in Nederland; waar er eerder mee gestart werd; niet meer geplaatst.

Vaak schakelen mensen -zeer terecht- het ventilatiesysteem uit na verloop van 3 à 4 jaar.  Er is geen kwaliteitsverbetering meer daar de buizen nooit gereinigd worden en deze bijgevolg fijn stof ophopen.
Filtratie aan alle lucht innamepunten en regelmatig reinigen van de leidingen is noodzakelijk.
Logo Bi-air Luchtzuivering

Ook hier kan Biconvex beter!
Laten we er samen iets aan doen.

Luchtzuivering, de werking van Bi-air

We stellen u een compacte luchtzuivering voor met laag stroomverbruik. In  9 opeenvolgende stadia wordt lucht gezuiverd aan een volume van 300 m³ per uur. Op een duidelijke display kan u steeds de actuele luchtkwaliteit aflezen, uitgedrukt in deeltjes van 2,5 µm in de luchtstroom per minuut.

Het toestel kan in zijn automatische modus werken en de luchtzuivering aanpassen aan de nood van het moment. Of u kan zelf voor een groter of kleiner debiet van de gezuiverde luchtstroom kiezen.

Enkele functies zoals Anion (negatieve ionisatie), UV en Ozon kan u desgewenst in of uitschakelen.
Voor een goede nachtrust beschikt het toestel over de uiterst stille “sleep Mode” met gedoofde display verlichting.

Het toestel houdt ook toezicht op de verzadiging van de filters en meldt wanneer de filters vernieuwd dienen te worden. Dit kan u eenvoudig zelf uitvoeren. Filter vernieuwing kan nodig zijn vanaf 3.600 werkuren bij ernstig vervuilde lucht; bij gewoon gezinsgebruik is dit in België circa na een jaar gebruik. Een nieuwe filter set: voorfilter, Hepa filter, actieve koolstof en gewone koolstof filter komen samen inclusief verzending binnen België op € 145,- incl. btw.

Logo Bi-air Luchtzuivering
Bi-air Luchtzuivering Apparaat

Bi-air: 7 technieken in 9 stappen

  1. Voor filter: verwijdert zichtbare stof deeltjes tot 20 µm.
  2. HEPA filter: zuivert deeltjes tot 0,03 µm uit: fijn en ultrafijn stof, bacteriën, pollen, op vochtdeeltjes gebonden virussen…
  3. Koude katalyse: uit elkaar breken van schadelijke chemische stoffen b.v. formaldehyde dat als conserveringsmiddel gebruikt wordt en vrijkomt uit MDF, spaanplaat, textiel en cosmetica.
  4. Actieve koolstof „spons“: primaire adsorptie van formaldehyde en andere schadelijke stoffen.
  5. Granulair actieve koolstof: adsorptie van benzeen, formaldehyde en andere schadelijke stoffen.
  6. Photo-katalyse: sterilisatie, sterke werking tegen de aangroei van schimmels en bacteriën, ontgeuren van vele organische en anorganische substanties zoals voedselresten.
  7. UV licht 254 nm: neutraliseert sporen, E. colli, staphylococcus, andere bacteriën en virussen; covid19.
  8. Ionisatie: hoog-negatief geladen ionen kunnen snel, vele verschillende types schadelijke substanties degraderen en onschadelijk maken.
  9. Ozon: verwijdert efficiënt geurtjes en rook, verhoogt het zuurstofgehalte en geeft frisse lucht.
Zonnig Bos
Zonnig Bos

Negatieve Ionisatie

Negatieve Ionisatie kan snel schadelijke stoffen neutraliseren.

Wetenschappelijk is bevestigd dat negatieve ionisatie virus-neutraliserend is en de luchtkwaliteit verbetert. Dit versterkt uw lichaamsmetabolismen en immuniteit en verbetert uw lichaamsbalans; daarom spreekt men ook van de “lucht vitamine”.

UV

UV kan micro organismen, waaronder virussen, sporen, bacillen, schimmels, micro plasma enz. neutraliseren.

Ozon

O3 of “actieve zuurstof” is onstabiel in normale omstandigheden en breekt eenvoudig op in O2  en O-.  Zo zal het zuurstofgehalte in de lucht verhoogd worden.

Wenst u meer informatie over Bi-air, hulp bij uw keuzes,
of een plaatsingsofferte?