Verzend en retourbeleid Biconvex

Zendingen van Biconvex

 • Biconvex rekent binnen België geen extra verzendkosten aan.
   Al de prijzen vermeld op de site zijn inclusief verzendkosten en btw voor België.
 • Voor andere landen kan een supplement aangerekend worden.  Fedex is onze vaste delivery service en we rekenen enkel de supplementaire kost aan, van de Belgische grens tot uw buitenlandse eindbestemming.

Hoe een product retourneren?

Biconvex wenst u het comfortabele genot van uw aankoop! Natuurlijk kan het voorkomen dat een besteld product, niet helemaal aan uw verwachting voldoet. Als online consument heeft u het recht binnen de 14 dagen, zonder een reden op te geven, de koopovereenkomst te herroepen. Deze termijn gaat in vanaf de dag waarop het product bij u geleverd werd of u het in bezit heeft gekregen. Indien uw bestelling meerdere componenten omvat, die op verschillende tijden werden geleverd, verstrijkt de herroepingstermijn, 14 dagen na ontvangst van de laatste levering.
Wij verzoeken u, uw wens tot retourneren vooraf aan ons te melden; per mail: info@biconvex.eu of telefonisch: 0032 471 61 99 20. Vervolgens sturen we u zo snel mogelijk de retourinstructies en het retourformulier per e-mail en organiseren de op haling van de goederen.

Retourproces

 1. Vult u aub het retourformulier duidelijk en volledig in.
 2. Stuur het ingevulde retourformulier per e-mail naar info@biconvex.eu In functie van een vlotte afhandeling van uw retourzending, vragen we u een kopie van het ingevulde retourformulier, mee in de verpakking van uw retourzending te plaatsen.
 3. De registratie van uw aanvraag tot retour, wordt u per e-mail bevestigd, samen met de datum van op haling.
 4. Het pakket wordt door een koerier opgehaald op het door opgegeven adres.
 5. Afleveren van de retourzending bij Biconvex.
 6. Controle van de staat van de geretourneerde goederen.
 7. Terugbetaling binnen 14 dagen, na ontvangst van de goederen.

Retourkosten

Biconvex organiseert de op haling van uw retourzending met een transport service. Deze service is niet kosteloos. Deze kosten worden integraal afgeschreven van de waarde van de door u geretourneerde goederen. Indien u ervoor kiest om de goederen zelf terug te brengen dan is het adres: Weidestraat 20, 2600 Berchem, België. In dit geval zijn de retourkosten ook voor uw rekening.

Retourvoorwaarden

Wij verzoeken u vriendelijk de goederen zo goed als mogelijk in de originele en onbeschadigde verpakking te retourneren, met alle geleverde onderdelen, koppelstukken, documentatie en handleiding. Verpak de goederen aub zo goed mogelijk, u draag verantwoordelijkheid over het retour transport.

Algemene retourvoorwaarden

 •  U kan Biconvex binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen laten weten dat u de aankoop herroept. Na uw aanmelding, beschikt u over 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.
 • De teruggezonden goederen dienen compleet, schoon en onbeschadigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan een eventuele waardevermindering bij u in rekening gebracht worden.
 • Zendt de goederen terug in de originele verpakking, zo goed als redelijkerwijs mogelijk, en sluit de verpakking stevig. Schrijf niet op de originele verpakking van het product. Is de verpakking onherroepelijk beschadigd of niet meer in uw bezit, dan kan een eventuele waardevermindering bij u in rekening worden gebracht. Voorzie de teruggezonden goederen eender hoe van een stevige, gesloten, beschermende verpakking, voor transport.
 • Goederen terugnemen nadat ze gemonteerd en weer gedemonteerd werden, kan tot discussie leiden. De goederen moeten zich in een nieuwe staat bevinden, om de volledige waarde terugbetaald te krijgen
 • Indien mogelijk, aub de pakbon, factuur of ander aankoopbewijs, tevens in de verpakking bijvoegen.

Terugbetaling

Als u de aankoopovereenkomst herroept, en uw retourzending voldoet aan de retourvoorwaarden ontvangt u de betalingen die u voor het geretourneerde goed deed, onverwijld en niet later dan 14 dagen nadat wij de goederen weer in nieuwe staat mochten ontvangen, van ons terug.

Let wel: de eventuele gemaakte retourkosten en schade worden in mindering gebracht.

Ruilen

Ruilen wordt best als twee aparte stappen aangepakt: retournering van het ongeschikte artikel. Goedkeuring van de nieuwe staat van het geretourneerde goed. Vervolgens kunt u een nieuwe bestelling telefonisch of per mail plaatsen en wordt de verrekening van het geretourneerde goed, transportkosten en de waarde van het nieuwe product gemaakt.

Annuleren

U kan uw bestelling uiteraard kosteloos annuleren zolang deze bestelling niet verzonden is. Graag ontvangen we in dat geval uw verzoek tot annulering per mail: info@biconvex.eu met vermelding van uw factuurnummer. Hierdoor komen uw betalingsverplichting en het order te vervallen.

Mocht er iets niet duidelijk zijn, aarzel niet ons te contacteren:
telefonisch: 0032 471 61 99 20 of per mail: info@biconvex.eu